دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 420 KB
تعداد صفحات : 130
بازدیدها : 717
برچسبها : هوش معنوی رضایت شغلی تعهد سازمانی کارکنان
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلهدف از انجام این تحقیق تعیین رابطه بین هوش معنوی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی در میان کارکنان شرکت دارو پخش تهران می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان زن و مرد شرکت دارو پخش در شهر تهران بوده است. تعداد کارکنان شرکت دارو پخش در بخش های مختلف این کارخانه 1000 نفر برآورد شده است. نمونه گیری صورت نمونه گیری طبقه ای نظام دار انجام شده است. تعداد 132 کارمند مرد و 50 کارمند زن به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. از پرسشنامه های استاندارد هوش معنوی آمرام، تعهد سازمانی پورتر و رضایت شغلی کراک و راک برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. از روش های آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها، استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین هوش معنوی و تعهد سازمانی کارکنان شرکت دارو پخش تهران رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. علاوه بر این یافته های تحقیق نشان داد که بین هوش معنوی و رضایت شغلی کارکنان شرکت دارو پخش تهران رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بین تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان شرکت دارو پخش تهران رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. علاوه بر این یافته ها بیانگر ان بود که بین هوش معنوی و تعهد سازمانی کارکنان شرکت دارو پخش تهران با رضایت شغلی آنها رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.
کلید واژه ها: تعهد سازمانی، رضایت شغلی، هوش معنوی، مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق:
ضرورت خاص انجام این تحقیق از آنجا نشات می گیرد که با بررسی های به عمل آمده مشخص شد که تاکنون کمتر پژوهشی به بررسی رابطه بین سه متغیر هوش معنوی، تعهد سازمانی و رضایت شغلی پرداخته شده است و این پژوهش را می توان در شرکت دارو پخش به عنوان نخستین تحقیق در این زمینه به شمار آورد. از سوی دیگر با انجام این تحقیق می توان امیدوار بود که بخشی از خلا و فقر تئوریک موجود در این زمینه برطرف گردد. همچنین یافته های این تحقیق می تواند به بومی نمودن نتایج و کاربردی تر شدن موضوع مورد مطالعه در کشورمان کمک نماید. از آنجا که در شرکت دارو پخش مشکلاتی همچون کاهش تعهد سازمانی و افت رضایت شغلی در بین برخی کارکنان به چشم می خورد این موضوع سبب پایین آمدن راندمان و بهره وری کارکنان، ترک سازمان و نارضایتی کارکنان و همچنین مدیران شده که در نظرسنجی های داخلی شرکت و اطلاعات بهره وری و نیروی انسانی به دست آمده، لازم است که در این تحقیق این مهم مورد مطالعه قرار گیرند.
اهداف تحقیق:
هدف کلی و علمی این تحقیق تعیین رابطه بین هوش معنوی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی در میان کارکنان شرکت دارو پخش تهران می باشد.
اهداف ویژه:
1- تعیین رابطه بین هوش معنوی و تعهد سازمانی کارکنان شرکت دارو پخش تهران.
2- تعیین رابطه بین هوش معنوی و رضایت شغلی کارکنان شرکت دارو پخش تهران.
3- تعیین رابطه بین تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان شرکت دارو پخش تهران.
4- تعیین رابطه بین هوش معنوی و تعهد سازمانی کارکنان شرکت دارو پخش تهران با رضایت شغلی آنها.
رضایت شغلی و انگیزش از لحاظ مفهومی با یکدیگر ارتباط دارند، اما مفاهیم یکسانی ندارند. هر چند بیشتر نظریه های ارائه شده در این خصوص، فرق روشنی را بین این دو متغییر قایل نشده اند.
با این وجود، داشتن فرق بین این دو مفهوم برای افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند، سودمند می باشد. رضایت اشاره به یک حالت رضایتمندی دارد، انگیزش اشاره به تلاش در جهت رسیدن به یک هدف می باشد. یکی از راه های نشان دادن رابطه بین رضایت و انگیزش، معرفی ویژگی های چهار دسته از افراد است:
1- کارگر راضی ولی کم کار: بعضی افراد رضایت شغلی آنان ناشی از کار کردن در یک محیط آرام و بدون فشار می باشد. اگر آن ها کار سخت و مشکل انجام دهند، احساس عدم رضایت شغلی می کنند.
2-افراد غیرفعال و دلسرد: این دسته افراد معمولا تحت فشار می باشند. آن ها تمایلی به شغل خود ندارند. فقط تا اندازه ای کار می کنند که جلوی اخراج و تنبیه خود را بگیرند. ضرورت های اقتصادی قدردانی است برای کارکنان.
3-افراد ناراضی ولی پر تلاش: بعضی از افراد که دارای یک حرفه مشخص هستند، سخت کار می کنند، هر چند که معمولاً از شریک و یا موقعیت کاری خودشان ناراضی هستند. دلیل این امر این است که این دسته افراد نمی خواهند با ارائه کار ضعیف، سابقه خود را خراب کنند.
4-افراد کاملاً راضی و پر تلاش: افرادی که در این دسته قرار دارند در مسیر خود شکوفایی و خودکفایی حرکت می کنند.
به طور کلی می توان هوش معنوی را چنین توصیف نمود: توانایی شناخت عواطف و احساسات خود و دیگران و نحوه برخورد با آن. در واقع هوش معنوی بیشتر از توانایی ادارکی می تواند بر روی موفقیت فردی در زندگی وی تاثیر گذار باشد. (هم از حیث شخصی و هم کاری). با توجه به تحقیقات انجام شده توسط بارون، جرج کارن و اسمیت در سال 2003 نشان می دهد که عاطفه با قصد، اهداف و اندیشه ها و نیازهای فرد مرتبط است. آنها در مقاله ای در خصوص نقش هوش معنوی در مسئولیت پذیری، تعهد و روند تصمیم گیری سه دلیل ذکر کرده اند که چرا عواطف بر روی شخصیت کاری فرد تاثیر گذار می باشد. نخست اینکه عاطفه محرک عمل است دوم اینکه عاطفه عمل را کنترل کرده و به آن جهت می دهد و در نهایت اینکه عواطف قادرند که زمینه شکل گیری شخصیت کاری را بسازند.
ترکیب تعهد سازمانی و رضایت شغلی و هوش معنوی موجب کسب سطح بالایی از رضایتمندی و موفقیت در زندگی خواهد شد.
پژوهشگران دریافتند که افراد در سازمان که هوش معنوی بالاتری دارند. رضایتمندی بیشتری در کار و سمت خود دارند و این به این خاطر است که کارکنان با هوش معنوی بالا از احساسات درونی خودآگاه بوده و دلایل بروز این عواطف و هیجانات را می یابند و سپس پاسخی متناسب با محیط می دهند. این کار بیانگر تلاش بی وقفه برای دستیابی به اهداف فردی و سازمانی و ایجاد تعهد و وفاداری بیشتر به سازمان از طریق رفع اشکال و انجام کار می باشد.
فهرست پایان نامه
چکیده
فصل اول کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مساله
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
اهداف تحقیق
سوالات تحقیق
فرضیه های تحقیق
محدودیت های تحقیق
فصل دوم مبانی نظری و سوابق تحقیق
بخش اول رضایت شغلی
تعریف رضایت شغلی
تاریخچه رضایت شغلی
رضایت شغلی و ابعاد آن
انواع رضایت شغلی
رضایت درونی
رضایت بیرونی
نظریه های زیربنایی رضایت شغلی
نظریه های ریز مدل
نظریه های درشت مدل
نظریه های رضایت شغلی
نظریه ارزش
نظریه هالند
نظریه بریل
نظریه نقشی
نظریه شغلی کوک وراک
رضایت شغلی و انگیزش
عوامل موثر بر رضایت شغلی
عوامل شغلی
بخش دوم تعهد سازمانی
تعهد
انواع تعهد
تعهد نسبت به مشتری
تعهد نسبت به سازمان
تعهد نسبت به خود
تعهد نسبت به افراد و گروه کاری
تعهد نسبت به کار و وظیفه
مفهوم تعهد سازمانی
تعاریف تعهد سازمانی
دیدگاههای نوین درباره تعهد سازمانی
دیدگاه هایی در مورد کانونهای تعهد سازمانی
تعهد سازمانی مفهوم یک بعدی یا چند بعدی
الگوهای چند بعدی
عوامل موثر بر تعهد سازمانی
اجزای تعهد سازمانی
نتایج و پیامدهای تعهد سازمانی
شیوه های تقویت تعهد سازمانی
ارتباط بین هوش معنوی و تعهد سازمانی
بخش سوم هوش معنوی
معنویت
تعریف هوش معنوی
تاریخچه هوش معنوی
هوش معنوی و مولفه های آن
هوش معنوی و هوش شناختی
هوش معنوی و مفهوم شخصیت
هوش معنوی و مفهوم توانایی ذهنی
مفهوم هوش معنوی
ابعاد هوش معنوی
نظریه امرام در مورد هوش معنوی
سوابق و پیشینه تحقیق
سوابق تحقیق در ایران
سوابق تحقیق در خارج از کشور
مدل مفهومی تحقیق
فصل سوم روش شناسی تحقیق
مقدمه
روش و نوع تحقیق
روش گردآوری اطلاعات
نمونه پژوهش
ابزار گردآوری داده ها
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
الف) توصیف داده ها
ب) آزمون فرضیه های تحقیق
خلاصه نتایج آزمون فرضیه های تحقیق
ج)تحلیل رگرسیون چند متغیره با روش گام به گام
فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادهای تحقیق
مقدمه
تبیین نتایج تحقیق
پیشنهادهای کاربردی تحقیق
پیشنهادها برای تحقیقات آتی
مشکلات و محدودیت های تحقیق
منابع
خرید و دانلود آنی فایل